Doorzoek de website


Contact

Kamerkoor Arti Vocali

0597-593552 (voorzitter)

E-mail: secretariaat@artivocali.nl

Dirigent

Jelke Hamersma

Jelke Hamersma studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. De hoofdvakken orgel bij Wim van Beek, koordirectie bij Cees Rotteveel en Bruno de Greeve, en orkestdirectie bij Alfred Salten en Zolt Deaky.

Als dirigent was hij naast diverse zangensembles o.a. 40 jaar verbonden aan het Toonkunstkoor Delfzijl, waarmee hij de grotere oratoriumwerken voor koor en orkest uitvoerde, voornamelijk in de Nicolaikerk te Appingedam, de kerk waar hij ook als organist werkzaam was.

In 2007 werd hij benoemd tot artistiek leider van het Collegium Musicum Loppersum waar hij verantwoordelijk was voor het organiseren en uitvoeren van de doelstelling van de stichting: het bestuderen en uitvoeren van (kerk)muziek in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum. Een stichting die onlangs (2023) werd opgeheven.

Op dit moment is hij als organist werkzaam in de Sint-Vitus Kerk te Winschoten, waar hij wekelijks het St. Caeciliakoor begeleidt tijdens de wekelijkse koorrepetities en kerkelijke vieringen.
 

Als dirigent is hij verbonden aan:

  • Het Liudgerensemble te Bedum. Een projectkoor waarmee regelmatig koorwerken worden uitgevoerd in de Rooms-Katholieke locatiekerken van de Liudgerparochie in Noord-Groningen.
  • Kamerkoor Arti Vocali te Winschoten.
  • Projektmatig samengestelde orkesten, waarmee de diverse koorwerken worden uitgevoerd.

 

Als docent organiseert Jelke Hamersma cursussen voor koorzangers en geeft hij les aan zangers en koordirigenten op het gebied van zangtechniek, interpretatie en algemene muziektheoretische aspecten.

Ook leidt hij Workshops voor zangers(essen) die zich willen bekwamen in het lezen, het ontcijferen en zingen van het oude Gregoriaans. De oude a-capella en eenstemmig gezongen liturgische gezangen uit de vroege middeleeuwen.